cursus

Bridgecursussen                  

Bridge is:
  • Altijd anders en nooit hetzelfde
  • Een spannend kaartspel, waarbij je veel lol hebt
  • Een teamsport: je speelt samen met je partner die je zelf kiest, je kunt ook  met 4 personen een team vormen
  • Gezellig, want met je partner speel je tegen een ander paar of tegen een ander team
  • Op de computer, via internet, thuis met vier personen, op de bridgeclub, deelnemen aan  een bridgedrive, op bridgevakantie: je kunt het altijd en overal spelen
  • Iedereen kan het leren, ook zonder voorkennis.
  • Een hobby waar je je hele leven plezier van hebt

 

 
Cursus voor beginners: Start met Bridge 1

Deze cursus is bestemd voor mensen die graag bridge willen leren. Ga de uitdaging en leer bridgen, ontdek dat met bridgen een nieuwe en zeer verrassende wereld opengaat. Een wereld waarin met en tegen elkaar wordt gespeeld voor een zo goed mogelijk resultaat en natuurlijk ook natuurlijk voor de gezelligheid.
Bridge vinden wij het leukste spel ter wereld. Start met bridge geeft je toegang tot deze wereld.
Op heldere en duidelijke wijze wordt het spel door auteurs Jacques Barendregt en Koos Vrieze uitgelegd

Start met bridge is naast een moderne en vernieuwende methode de officiële bridgeleermethode van de Nederlandse Bridge Bond en gaat uit van de methode 'vijfkaart hoog'.

Voorkennis is niet nodig, zelfs ervaring met kaartspelen is geen vereiste.

 
Cursus voor beginners: Start met Bridge 2

Deze cursus is het vervolg voor de cursisten die de Start met bridge 1 cursus hebben gevolgd. 

In deze cursus wordt de bridgekennis verder uitgebouwd en oude kennis opgefrist.

Hier wordt u als het goed is enthousiast voor bridge.  Goed inzicht in de techniek van het afspel en goed inzicht in de kracht van je hand en de kracht van de dummy is belangrijk om later goed te kunnen bieden. 

Onderwerpen zijn o.a.: het bieden volgens het Acol systeem, herwaarderen van kaarten,
tegenbieden, conventies, maken van een speelplan, uitkomen, afspelen en signaleren.

Beide cursussen worden gecombineerd in 12 lessen van 3 uur waarin theorie als praktijk aanbod komen.

De lessen worden gegeven op maandag  en starten in Januari en/of september, aanvang 19.30 uur.

De theorie wordt met behulp van moderne audio visuele hulpmiddelen gepresenteerd inclusief de spellen animatie, waarna de cursusten de opdrachten maken gevolgd door het spelen van 8 spellen.

Kosten € 70,00 voor 12 lessen inclusief lesmateriaal en aspirant lidmaatschap Bridge 82 voor 3 maanden

Cursus voor beginners: Flits 1
Bridge heeft de reputatie dat het een moeilijk spel is. Het duurt eindeloos om het te leren. Met Bridge in een flits deel 1 en zijn internetclub sloopt oud wereldkampioen Berry Westra alle barrières.

Wie 15 minuten uittrekt om het eerste hoofdstuk te lezen kan daarna direct achter de computer zijn eerste wedstrijd spelen. Kortom je leert Bridge in een flits!

Bridge in een flits is dé leerlijn van Berry Weststra, gebaseerd op de modernste inzichten. De boeken blinken dankzij de formule van één onderwerp per pagina uit in helderheid en overzichtelijkheid en zijn een plezier om te lezen. De eerste methode op basis van Vijfkaart hoog!

 
Cursus voor gevorderde: Bridge in een Flits 2
In Bridge in een flits 2 worden de puntjes op de i gezet. Ontdek onder andere hoe een deugdelijk speelplan wordt opgebouwd en hoe je verantwoord slem kunt bieden. Tevens worden er een aantal conventies behandel hoe te signaleren, waarmee uit te komen en wat is het beste tegenspel.

De theorie wordt met behulp van moderne audio visuele hulpmiddelen gepresenteerd inclusief de spellen animatie, waarna de cursisten de opdrachten maken gevolgd door het spelen van 8 spellen.

De lessen worden gegeven op maandagavond en starten in januari en/of september, aanvang 19.30 uur. Kosten € 70,00 voor 12 lessen inclusief lesmateriaal

 
Cursus voor gevorderde Club Bridger: Flitsend Spelen
Flitsend Spelen is bedoeld voor iedereen die de stap wil maken van cursus naar club. En ook voor iedereen die de ambitie heeft om binnen zijn club omhoog te klimmen. Sterke bridgers kun je alleen verslaan door er zelf een te worden. In Flitsend Spelen worden alle belangrijke facetten van af- en tegenspel belicht, technieken en strategieën die noodzakelijk zijn worden besproken.

De theorie wordt met behulp van moderne audio visuele hulpmiddelen gepresenteerd inclusief de spellen animatie, waarna de cursisten de opdrachten maken gevolgd door het spelen van 8 spellen.

De lessen worden gegeven op maandagavond en starten in januari en/of september, aanvang 19.30 uur. Kosten € 70,00 voor 12 lessen inclusief lesmateriaal

 
Thema avonden

Thema’s: Speelplan, Signaleren, De Multi, 5 Kaart hoog

 

Op de cursusavonden starten we met theorie, waarna de cursisten de opdrachten maken gevolgd door het spelen van 8 spellen waarin we de behandelde stof gaan oefenen. Je krijgt ook een boekje, als naslag mee waarin dit thema uitvoerig wordt behandeld alsmede een kopie van de presentatie.

De cursus bestaat uit minimaal 8 personen om zodoende een goede persoonlijke begeleiding te kunnen geven. De lessen worden gegeven op maandagavond Klik hier voor meer informatie

 

 
Meer informatie en aanmelden: Wilma Leemans, GSM 06 1550 6466 email bridgeles@bridge82.nl

Bezoek ook deze website http://www.leer-bridgen.nl/

Direct reageren klik hier